Sevärdigheter

Stugbyns reception

Degeberga erbjuder en rad natur och kulturupplevelser. Hembygdsparken erbjuder guidade rundvandringar i en av Skånes största hembygdsparker, med många välbevarade byggnader.

Forsakarsfallen är näst intill ett måste när man besöker Degeberga. Förutom den närliggande vackra naturen är det inte långt till Österlen med bl.a. Brösarps backar och Kivik, där den årliga Kiviks marknad äger rum. Linderödsåsen med sin orörda natur och Skåneleden inbjuder till vandring längs med Skånes vackra skogar och hedar.

Även kulturminnena ligger tätt. I Degebergas omnejd ligger många slott och kyrkor. De allra närmsta slotten är Vittskövle, Maltesholm och sedan har vi Christinehof och Kronovalls slott på Österlen. Vackra kyrkor finns i nästan varje by i trakten.

Inte långt från Degeberga breder Hanöbuktens milslånga sandstränder ut sig. Här går lätt hela dagar åt till både sol och havsbad. Den finkorniga sanden är ansedd vara en av de bästa stränderna i Sverige, så det är inget under att folk föredrar havet före poolen. En vistelse i Degeberga kan bli minst lika aktiv som avslappnande!